16 februarie 2009

Alb cremos cu miros de mosc


Leg lucruri şi simţuri, folosesc o anumită atmosferă cu dublu sens, ca martor şi muză. Nu în constrângeri, ci în acele îndeletniciri pe care dispoziţii sau asocieri de-ale mele le fac speciale. Uneori există deja cadrul care mă inspiră, alteori de la chef de iniţiat ceva pornesc în căutarea ambianţei pereche. De multe ori mă trezesc tardiv oftând după locul şi clipa trecute/negăsite/irosite şi încep fără poftă. Sau nu mai fac nimic.

Îmi place să beau cafeaua de dimineaţă singură, la o masă ordonată, cu geamul deschis, citind ceva (spre deosebire de fratele meu care se uită pur şi simplu în gol, visâdu-şi ziua).
Nu pot să merg pe jos dacă nu ascult muzică la ipod şi mă bucur de fiecare metru din distanţa care-mi permite să fac asta. Mă enervează când cineva se oferă să-mi ţină companie. N-aş da nici pe cel mai bun prieten combinaţia ireală de aer în adieri, mers, muzica mea, eu cu faţa spre mine. Mi s-a întâmplat să fac asta frecvent pe o vreme pe care n-ai da afară nici câinele care tocmai te-a capsat; şi nu m-am simţit niciodată mai vie.
Cititul ideal: pe un pervaz lat, în dreptul unei ferestre imense, în miros de mentă. In real life: ziua, în lumină naturală, pe un pat făcut, cu un ceai lângă. Duminică am citit aşa vreo 7 ore, cu dor. Sau într-un tren, tot ziua, la geam.
Aş picta din nou dacă aş avea o vară într-o cameră mare cu pereţi de piatră, minimal decorată. Doar eu şi poate nişte vin alb rece, sec.
Dacă nu e luni a doua zi, îmi place când plouă torenţial. Şi e cineva foarte aproape de mine.
Cel mai bun pepene roşu este la umbră, în aer fierbinte şi sărat de mare.
Nu-mi place să dorm după-amiaza pentru că mă scol într-o baltă de melancolie dacă se face seară între timp.
Dacă nu m-aş fi lăsat de fumat aş aşeza (încă) ţigara perfectă în prima conversaţie cu omul pe care îl vei iubi, undeva la al doilea pahar de vin roşu, între buze cu tanin.
Aş avea inspiraţie mai cursivă dintr-un stilou cu cerneală neagră, pe o foaie fină, pe un teanc de foi fine.

Îmi plouă în gură de o bere pe terasa din fotografie.

foto

0 reconturări: